Jobs with UK work permit attached

Want to work in the UK?

No problem if you’re a EU citizen, but what to do if you’re not?

The UK government has published a list of jobs they deem ‘critical’ to the UK economy and are willing to give those specialists a work permit (or at least will consider it when the employer applies for it)

One drawback though, you have to stick with that job until the cows come home. You’re not allowed to move jobs, as the whole circus of applying for a permit will start all over again. (And the chance of not getting one….)

So, the best thing to do is to regard a job in Europe as a temporary thing. But at least you’ll have earned enough to buy yourself a ticket back home when your contract expires. And you thought those European bureaucrats were civilised and friendly!

Download the requirements (PDF) from the UK government site.

Advertisements

6 comments on “Jobs with UK work permit attached

 1. Hi John,

  Wij zijn geen uitzendbureau, maar een job board. Je kunt dat vergelijken met de advertentiesectie van een krant. Wij plaatsen geen mensen in banen.

  Je hebt keuze te over als je ergens anders dan in Nederland wilt werken. Er werken alleen al meer dan 30.000 Nederlanders in Londen en het zijn er veel meer als je kijkt naar het hele VK. Hetzelfde geldt voor Duitsland en andere landen. De keus die de werkgever in andere landen (en in Nederland) moet maken is of je geschikt bent voor de baan waar je op solliciteert. Jij kiest de baan (waar dan ook in Europa) en de werkgever kiest de kandidaat die het beste bij hun behoefte past. Door de Europese regelgeving mag een bedrijf niemand bevoordelen op basis van nationaliteit. Dus geen Nederlandse banen voor Nederlanders. Het enige dat een werkgever kan doen is eisen dat iemand vloeiend Nederlands spreekt.

  Wij maken niets kapot, wij helpen mensen nieuwe banen te vinden, waar deze zich dan ook maar mogen bevinden. In het Verenigd Koninkrijk bijv. werken al meer dan 1 miljoen Oost-Europeanen en het aantal Italianen en Spanjaarden die de laatste jaren naar Duitsland zijn gekomen is ook groot. Deze mensen willen hun handen uit de mouwen steken, zijn goed opgeleid en vullen een behoefte die niet of nauwelijks door de plaatselijke bevolking ingevuld kan worden.

  In Engeland was het bijna onmogelijk een goede bouwvakker, vrachtwagenchauffeur of een loodgieter te vinden. Totdat de Polen overkwamen. Men was er in eerste instantie niet blij mee, omdat ze banen van Engelsen ‘afpikten’. Dat blijkt nu dus een wassen neus argument. De Polen keren nu in grote aantallen weer terug naar Polen, en wat blijkt? Je kunt weer bijna geen goede loodgieter of bouwvakker vinden. De Engelsen willen niet, kunnen niet of hebben niet de juiste ervaring.

  Men heeft dus de keuze om te blijven mopperen over het feit dat de ‘buitenlanders’ banen inpikken of er zelf wat aan te doen. Men kan de ervaring vergroten, opleidingen volgen, talen leren en zichzelf aantrekkelijker maken voor werkgevers. En er is keuze genoeg als je over de grens kijkt en denkt. Landen staan niet meer op zichzelf. Je kunt er geen prikkeldraad omheen trekken. De Soviet Unie heeft dat ooit geprobeerd, Israel probeert dat nu en zelfs de EU probeert dat aan de zuidgrens. Dat werkt niet echt.

  Doordat landen als Duitsland en Engeland snel vergrijzen zullen er meer dan genoeg banen zijn, zelfs als er miljoenen immigranten bij komen. En het zorgt ervoor dat andere landen zoals Italie, Spanje en Griekenland gedwongen worden hun economie op orde te maken, omdat men dan anders met minder productieve mensen achterblijft.

 2. John Vorster on said:

  Harmen, ik zie hier dat jullie dus meehelpen om de werkeloosheid onder de Nederlanders te vergroten. Het aannemen van niet Nederlandse Europeanen in plaats van Nederlanders. Je moet je af vragen of ‘wij’ ook nog een keuze hebben als we ergens anders zouden willen werken dan in Nederland.
  Door uitzend buro’s als de jouwe maak je hier veel kapot.
  John.

 3. The only thing you could do is to go directly to http://www.aibi.it and see if they still list the job.

 4. Looks like they have removed it from their own site, but have not updated the status on Eurojobs.com.

 5. John D. on said:

  Hi, I would like to apply for this job http://www.eurojobs.com/job/1878215/information-technology.html but the Apply Now link does not work, and the job-ngo website does not work either. Please advise how to do it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

150,942 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.